Elämysten verkkokauppa

Elämysten verkkokauppa

Valikko

Soveltuvuus

Search
Close this search box.

Tuotehaku

Ostoskori

Ajolasit

Rajaa tuloksia

Rajaa hakua
Tuotemerkki

Näytetään tulokset 1–56 / 65

Ajolasit

Ajolasit

Ajolasit kelkkailuun tutuilta merkkivalmistajilta

Kelkkalasit eri sävyisillä linsseillä talven vaihteleviin sääolosuhteisiin nuorille ja aikuisille. Huuruuntumattomat ja ulkonäöltään taatusti vakuuttavat ajolasit tutuilta merkkivalmistajilta kuten 509, FXR, Jethwear ja SCOTT.

Oikeanlaiset kelkkalasit reitille ja rinteeseen

Kelkkalasit poikkeavat kesälaseista kaksikerroslinsseillään. Tiivis ja oikeanlainen istuvuus ajolaseissa estää linssiä huurtumasta, mikä on yksi tärkeä ominaisuus talvi-ajolaseissa. Vaativiin ja muuttuviin talvisääolosuhteisiin on hyvä olla muutamia eri sävyisiä linssejä, jotta näkökenttä pysyy kirkkaana ja selkeänä valonmäärästä riippumatta. Lienssien sävyillä pystytään vaikuttamaan syvyyserotteluun ja kontrastiin. Valikoimastamme löytyykin eri sävyisiä varalinssejä, jotka ovat helposti vaihdettavissa.

Mikä ajolasien linssin väri toimii, missäkin talviolosuhteissa?

Yksi haasteellinen asia moottorikelkkailussa on valo ja valon määrän puitteessa kykyä lukea maastoa. Kun tasainen valo sekoittuu puhaltavan lumen kanssa – päivinä, jolloin taivas ja maasto ovat käytännössä samat on tärkeää, että mukana on linssit, jotka vastaavat valaistusolosuhteisiin. Erilaisilla linssien värivaihtoehdoilla näet reitilläsi maaston korkeuserot ja kumpareet.

Oranssin, keltaisen, meripihkan tai kultaisen sävyiset ajolasit ovat parhaita heikossa valaistuksessa. Keltainen sävy linssissä estää sinisen valon, mikä vähentää häikäisyä ja toimii hyvin sumuisina päivinä.

Vihreän sävyt auttavat vähentämään silmien väsymistä aurinkoisina päivinä ja lisää tarkkuutta useimmissa heikoissa valaistusolosuhteissa. Kuten keltainen linssi, laadukas vihreä linssi toimii pilvisessä valaistuksessa, ja koska ne vähentävät häikäisyä, voit käyttää niitä myös kirkkaammissa olosuhteissa.

Kirkkaat linssit toimivat parhaiten yöllä ja erittäin heikossa valaistuksessa. Vaikka kirkas suojalasilinssi ei tarjoa sinulle erillisiä etuja värisävyjen tai syvyyden havaitsemisen suhteen, ne suojaavat silmiäsi lumisateelta.

Vaaleanpunaiset tai ruusunväriset linssit toimivat toimivat erittäin hyvin hämärässä ja aamunkoitteessa, mutta ovat hyödyllisiä myös osittain pilvisenä tai pilvisenä päivänä. Punainen linssin sävy lisää värien tarkkuutta ja terävöittää havaintokykyä, mikä tekee tästä väristä erittäin hyvän keskitason tai kirkkaan valon aikana.

Musta tai harmaa sävylinssi antaa parhaan suojan silmille kirkkaina aurinkoisina päivinä. Ruskeat ja pronssiset lasilinssit toimivat erittäin kirkkaina, aurinkoisina päivinä, koska ne lisäävät dramaattisesti kontrastia ja syvyyskäsitystä.

Violetit tai purppuranväriset linssit parantavat yksityiskohtia ja antavat sinulle paremman tunteen kumpareista ja jäisistä paikoista. Nämä linssit ovat hyvä vaihtoehto matalasta kohtalaiseen valaistukseen.

Löydät valikoimastamme varmasti oikeat ja sopivat ajolasit. Ympärivuotiseen ajoon löydät lisää ajolasimalleja moottoripyörien ajolaseista.