Elämysten verkkokauppa

Search

Päivämäärä

Aloittelevan motoristin ABC – Turvallisten ajovarusteiden löytäminen
Moottoripyöräilyn aloittaminen on jännittävää aikaa, jolloin haluaisi vain nopeasti hypätä uuden pyörän selkään ja lähteä heti tien päälle, mutta ennen sitä on erityisen tärkeää hoitaa kuntoon turvalliset ajovarusteet. Aloittelevana motoristina on sinun pidettävä huoli siitä, että sinulla on tarvittavat suojat ja mukavuus tien päällä. Kokeile aina ajovarusteita päällesi ennen ostopäätöstä, jotta voit varmistaa niiden sopivuuden ja sen, että haluat varmasti pukea ne joka ajossa päälle. Alkuun kannattaa kysyä itseltään, millä budjetilla lähtee ostoksille ja mihin tarpeisiin ajovarusteet tulevat: onko esimerkiksi tarkoituksena ajaa pitkää matkaa isoilla nopeuksilla vai lyhyempiä matkoja kaupungissa.

Turvallinen ajokypärä on tärkein ajovaruste

Oikean kokoinen kypärä on miellyttävä pitää sekä turvallinen liikenteessä. Voit valita monenlaisista vaihtoehdoista niin laadukkaat ja turvalliset umpikypärät sekä helppokäyttöiset avattavat umpikypärät kuin visiirillä varustetut avokypärät tinkimättä turvallisuudestasi. Laajasta MP-kypärien mallistosta löydät myös  paljon erimallisia kypäriä lipalla tai ilman. Muista, että mopokypärä ei välttämätä ole yhtä suojaava isoilla nopeuksilla ajettavalle motoristille. Kypäriin voi tarvittaessa hankkia myös kypäräpuhelimet lisävarusteineen sekä erilaisia vaihtoehtoja visiireihin ja huurteenestoon. Lue lisää sopivan kypärän valitsemisesta: Moottoripyöräkypärän koon valitseminen » EMC24.fi

Ajokypärät – EMC24.fi verkkokaupasta

Ajotakki tarjoaa suojan ja tyylikkyyden

Ajotakin valinnassa on tärkeää kiinnittää huomiota materiaaliin, kestävyyteen ja ulkonäköön. Sopiva ajotakki istuu hyvin, suojat ovat oikeilla kohdillaan ja se on napakka, mutta antaa kuitenkin tilaa liikkumiselle eikä se rajoita mitään liikeratoja. Turvallisimmista ajotakeista tulisi löytyä suojat olkapäistä, kyynärpäistä sekä selästä. Erityisesti selkäsuoja voi pelastaa sinut isommilta loukkaantumisilta.

Rennot ja kulutustakestävät nahkatakit sopivat hyvin cruisailuun ja niitä voidaan käyttää sekä ajotakkina moottoripyöräilyssä että tavallisena pitotakkina. Saatavilla on myös lämpimiä ja sateelta suojattuja kalvotettuja ajotakkeja sekä takkeja, jotka sopivat paremmin helteille, jolloin ei tarvitse tinkiä turvallisuudesta edes lämpimillä keleillä. Omaan tyyliisi sopivat takit voi valita niin perinteisen hillityissä yksivärisissä että kirkkaissa ja näyttävissä takeissa.

Ajotakit moottoripyöräilyyn – EMC24.fi verkkokaupasta

Ajovarustemyyjien aloittelijan hintaystävällisiä tuotetärppejä:

Ajohousut kestävät ja suojaavat

Ajohousuja valitessa on erityisen tärkeää, että ne ovat mukavat ja istuvat sekä antavat tilaa liikkumiselle, mutta eivät ole kuitenkaan liian löysät. Suojien tulee osua oikeille kohdille ajoasennossa istuessasi. Istuvuutta voi säätää useissa malleissa vyötärönauhoilla tai jalkojen kiinnikkeillä.

Valikoimastamme löytyy sekä perinteisen hillittyjä että hieman räväkämpiäkin kangashousuja henkseleillä sekä ilman, joten sinun ei tarvitse tinkiä tyylikkyydestä ajohousuja valitessasi. Meiltä löydät myös muodikkaat ajamiseen tarkoitetut nahkahousut, jotka on tehty kestämään hankaamista ja istumista. Sirompia ja tyköistuvampia housuja naisille sekä ajolegginssejä korkealla vyötäröllä myös löytyy. Saatavilla on myös lämpimiä ja sateelta suojattuja ajohousuja sekä ajofarkkuja kuumemmille keleille. Ajofarkuista
löytyy yleensä pelkästään polvisuojat, mutta lisäsuojaa tuovat mallit, joista löytyy myös suojat lonkista.

Ajohousut moottoripyöräilyyn – EMC24.fi verkkokaupasta

Ajovarustemyyjien aloittelijan hintaystävällisiä tuotetärppejä:

Ajokengät turvallisuuden perustana

Ajokenkien tulee suojata nilkkojasi ja tarjota vahvistusta jaloillesi. Niiden on myös hyvä olla tukevat, eikä ne saisi helposti liukua pois moottoripyörän polkimilta tai liukastua erilaisilla maastoilla, vaan tarjota sinulle turvallisen pohjan ajaessasi. Ajokenkiksi kannattaa valita sellaiset, jotka tuntuvat jalassa mukavilta niin pitkillä ajomatkoilla kuin kävellessä. Varmista myös, että ne istuvat hyvin ajohousujesi kanssa. Voit valita tyylisuuntaasi ja ajotyyliisi sopivat vaihtoehdot.

Ajokengät moottoripyöräilyyn – EMC24.fi verkkokaupasta

Ajovarustemyyjien aloittelijan hintaystävällisiä tuotetärppejä:

Ajohanskat lisäävät hallintaa ja turvallisuutta

Ajohanskat suojaavat tehokkaasti rystyset ja kämmenet samalla, kun ne lisäävät otteen vahvuutta ja estävät käsiesi liukumisen ohjaimista. Hanskoiksi kannattaa valita sellaiset, jotka istuvat tiukasti, mutta antavat mahdollisuuden käsien vapaalle liikkumiselle ja pyörän hallinnalle.

Moottoripyöräilyyn on tarjolla moniin eri tarpeisiin sopivia hanskoja mm. eritasoisilla suojauksilla, vedenpidolla ja ilman, lämpimälle ja kylmälle kelille. Erilaiset tyylisuunnat ja erilaiset ajotyylit on myös otettu huomioon, joten löydät varmasti sinua miellyttävät vaihtoehdot.

Ajohanskat moottoripyöräilyyn – EMC24.fi verkkokaupasta

Lisätarvikkeilla pidät huolta turvallisuudesta ja ajomukavuudesta

Voit turvata näkyvyytesi heijastinliiveillä tai valitsemalla ajovarusteet, joista löytyy heijastavia yksityiskohtia. Näkyvyyttä tien päällä on tärkeää lisätä, sillä monet autot eivät muista tarkistaa kaksipyöräisten varalta eli omasta turvallisuudestasi on tällöin kyse.

Erilaisiin sääolosuhteisiin voit varautua eritasoisilla suojauksilla, vedenpitävyyksillä, lämpimälle ja kylmille keleille

Ajovarusteiden päälle voi ostaa vedenpitävät sadetakit ja –housut tai yksiosaiset sadehaalarit. Sateeseen voit varautua myös ajohanskojen päälle laitettavilla sateelta suojaavilla suojakintailla sekä ajokenkien päälle asetettavilla sadesuojilla. Lämmittävät varusteet koostuu täydellisestä valikoimasta liivejä, hansikkaita, aluspaitoja, takkeja, housuja ja sukkia jokaisen käyttäjän tarpeisiin. Lue lisää kerrospukeutumisesta: Kerrospukeutuminen – 3 tärkeää kerrosta pukeutumiseen » EMC24.fi

Sadeasut & heijastinliivit – EMC24.fi verkkokaupasta

Suojavarusteilla varmistat entistä enemmän turvallisuutta ja suojaa itsellesi ajoon

Korvatulpat ovat yksinkertainen keino estää kuulovaurioiden syntyä ajaessasi. Melu vaikeuttaa keskittymistä, hermostuttaa ja ärsyttää, joten kuulosuojaimien käyttö parantaa osaltaan turvallisuutta liikenteessä.

MP-suojat ja panssarit ovat helppokäyttöisiä ja ne antavat matkalla tarvittavan lisäsuojan kaatumis- tai törmäystilanteisiin, esimerkiksi munuaisvyö ja olkapäänsuojat. Ylävartalon suojavarusteita on saatavilla suojaamaan ja tukemaan niskaa, selkää, rintakehää, kyynärpäitä ja olkapäitä sekä polvisuojia ja lonkkasuojia alavartalon suojaamiseen. Suojapaita on täydellinen paketti käytännöllisyyttä ja suojaa, sillä suojapaidassa on kaikki ylävartalon suojat ja ne on suunniteltu ajomukavuutta ajatellen. Suojaliivi suojaa rintakehän ja selän alueen. Liivejä on saatavilla airbag-systeemillä sekä iskusta kovettuvilla suojilla.

Suojavarusteet moottoripyöräilyyn – EMC24.fi verkkokaupasta

Vain kunnolla suojaaviin ajovarusteisiin pukeutumalla voit taata turvallisen matkan itsellesi ja vaimentaa mahdollisia vartaloon kohdistuvia kovia iskuja ja säästyä pahimmilta asfaltti-ihottumilta. Sopivasti istuvat ja oikeankokoiset ajovarusteet ovat turvallisuutesi perusta, joten muista huolehtia kunnollisista ajovarusteista ennen ajoon lähtöä jo motoristiutesi alkuvaiheessa.

Kokotaulukot merkeittäin emc24.fi

AJOVARUSTEMYYJIEN HUOMIOITA:

Ei liian isoja ajovarusteita eli hyvän maun rajoissa tilaa liikkua, mutta silti napakka
Värit lisäävät huomattavasti näkyvyyttäsi tiellä
Selkäsuojassa ei kannata säästää
Korvatulpat todella hyödyllinen lisävaruste

Aloittelevan motoristin ABC – Mistä lähteä liikkeelle moottoripyöräilyn aloittaessa?

  1. Oikean moottoripyörän valinta
  2. Turvallisten ajovarusteiden löytäminen

Jaa tämä artikkeli:

Lisää
artikkeleita